pátek 29. června 2012

Kluci jen tak...

Dnes tu mám pár různorodých fotek kluků z našich všedních dnů...
Lukášek už od května nechodí do školky, prvně se mu neustále vracelo nachlazení a bylo nám doporučeno nechat jej doma minimálně měsíc, aby se organismus měl šanci pořádně dát do kupy a pořád se to nevracelo...No a pak se to tak nějak vždy o týden a další týden,...prodlužovalo, škemral, že chce být raději doma a tak zůstával. Od půlky června pak chodíme na logopedii a máme další pochůzky k vyřizování, takže bych ho do školky dávala stejně spíš sporadicky a pořád řešit přihlašování a odhlašování,...tak raději zůstal doma a má delší prázdniny:-). Aby ale úplně nezahálel, cvičíme různé úkoly...Tady třeba skládá z rozstříhaných kousků obrázek podle předlohy:
 Je to několik obrázků, podle složitosti složených ze dvou, čtyř, šesti, devíti kousků...
 Myška je už nejtěžší, nejvíc malých kousků, proto skládá rovnou na vzorový obrázek...


 Další varianty jsou pak geometrické tvary - čtverec, kruh a obdélník...Já mám takhle vyřešenou dopolední siestu u kávičky, tady mám zrovna kapučínko z Dolce gusta v oblíbeném hrníčku Ib Laursen:-)
 Fífa nám dopřává čas na tyhle aktivity svým nepříliš dlouhým dopoledním spánkem...spí u nás v kočárku, v postýlce přes den spát nechce, neusne tam (narozdíl od večera, kdy ho uložím a samostatně si tam spokojeně usne), takže ho musím uvozit v kočárku...
A když spí, tak můžeme pokračovat, tentokrát trénujeme čas...

 Od semínka ke květu, od miminka k babičce, od základů k hotovému domu...co je dřív a co je potom?

 A jakmile se Fífa probudí, končíme a musíme zas vymyslet aktivitu, u které může asistovat:-)

Tady jsem nachystala pro Fífu oběd (mrkev:-)), donesla si hrníček s jídlem, odložila ho a šla ještě rychle na záchod, než si dám Fífu do lehátka a začnu krmit...Luciš měl bráchu pohlídat...no prý měl velký hlad, tak ho začal krmit:-D. Mrkev byla nejen na celým Fífovi, ale i na koberci:-D. Nicméně Fífa prý pěkně otvíral pusinku...
 Jak mě Lukášek slyšel, že se vracím, rychle se "uklidil" ke škole a dělal jako že on nic, on muzikant:-):
 No a na závěr ještě pár fotek Fífy ve vaně, koupání si opravdu užívá a má moc rád...


Tak takhle u nás vypadá všední den, už se těším na ten příští:-)

8 komentářů:

  1. Z výrazu Lukáška vidím, s jakým zaujetím pracuje na skládačce, zdá se plně zaujatý a určitě ho to i baví. ;-) A roste ti z něj pomocník, jestli mu opravdu Filípek otvíral pusinku, tak to může vzít za chvíli za tebe. :-)) Hezký horký večer, ti přeji. Ale ty máš asi v chaloupce přijatelně a ne saunu, jako je u nás.

    OdpovědětVymazat
  2. Lukášek je šikula, že doma takhle pěkně trénuje, to pak bude ve školu pilný žák! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné dětičky,tak ať vám to jde jak po másle a hlavně hodně zdarví!Michaela

    OdpovědětVymazat
  4. Peťo kluci rostou jako z vody. Já jsem opět hlídací babi, Míša má spálovou angínu. Do MŠ chodil od minulé nemoci pouze týden.Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky Péti, vítám tě na blogspotu.. je to parádička, viď? A koukám, jak ti kluci pěkně rostou..Fífa už je teda chlapík..to naše Terička je drobek :o)) páá, měj se krásně. Pa. K.

    OdpovědětVymazat
  7. Petí, krásně s Lukáškem trénujete. A koukám, že to Lukášek s tebou umí. :-) To si vzpomínám na dětství, kdy mladší bráška také nechtěl chodit do školky a dělal na mamču psí oči a ta samozřejmě vždy podlehla. :-)
    Ale víš co? Je vidět, že Filípkovi mrkvička chutná, však jí má až za ušima!!!! :-D Lukášek je hold pomocník. :-) Ale rozesmálo mě, jak pak zmizel, že on nic. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Petruško, krásné fotečky pucíků:-) Je úžasné, jaké vymýšlíš aktivity pro Lukáška a jak je Lukášek do toho zabraný to je super. Moc se mi líbí, jak se klukům věnuješ a jak se jim hry a úkoly líbí. Mějte se moc krásně.

    OdpovědětVymazat