pondělí 1. září 2014

Prvňáčci na třetí :-)

Ahoj všichni!
Tak my dnes s většími či menšími úspěchy přežili hromadné "poprvé": Fíďa poprvé zkusil školku, Lukášek první třídu a já poprvé coby asistentka pedagoga...
Dnešní den začal co se týče školní přípravy asi celkem tradičně a standardně - dětem se nechtělo vstávat...
 Nakonec se dílo podařilo a zvládli jsme se vypravit... Protože má Lukášek aktovku, Fíďa nutně potřeboval taky něco na záda, tak si vzal svůj šmoulí batůžek :-)
 Tady je to ještě se smíchem u obou...
 Ve školce pak Fíďu úsměv přešel, bylo to s pláčem a nešťastníčkem, ale věřím, že si brzy zvykne... Před vstupem do třídy se seknul, zahlásil "Tam nejdu!" a odmítal se hnout. Vzali jsme ho do třídy, Lukášek ho tam provedl, ukázal mu hračky, pak přišel kamaráda soused a ten se Fídi ujal, s ním se pak údajně během dopoledne i uklidnil a přestal plakat. Když jsme pro něj došli, už neplakal, při převlékání nám pak důležitě oznámil: "Už sem nikdy nepůjdu!" Tak zítra dáme opáčko :-).
Lukáška čekalo ve škole uvítání nejdřív hromadné celoškolní, kdy všichni prvňáčky uvítali v tělocvičně s proslovem paní ředitelky a pana starosty, poté se odebrali do třídy a tam už se jim věnoval jejich pan učitel... Přivítal je (fotky s nastoupenými dětmi jsou k ničemu, všude nám svítí akorát reflexní prvky, protože s bleskem bral foťák jen ty, bez něj pak v dnešním pošmourném upršeném dnu jsou zas fotky rozmazané...
 Poté si děti vybraly každý svou lavici a židličku a usadili se na místa. Tam už na ně čekaly jejich učebnice, "žákovská knížka" a rozvrh hodin...
 Pan učitel si každého žáčka přivítal, popřál mu, aby se mu ve škole líbilo, děti si na magnetické tabuli vytvořili každý svůj paprsek ke sluníčku, které nás bude průběžně provázet celý školní rok.
Přivítání ve třídě čekalo i mě coby novou asistentku, čímž mě pan učitel příjemně překvapil :-)
Luciš už období v lavici ke konci prozíval, tvářil se, že by to nejraději prospal :-)

Zítra nás čeká druhý den a už to bude "na ostro", sice jen dvě vyučovací hodinky, ale už pěkně v komorním prostředí bez rodičů :-)

6 komentářů:

  1. Peti, pěkně jste zahájili školní rok. :-) Filípkovi se nedivím, že se mu do třídy nechtělo. Byl zvyklý doma na tebe a Lukáška. A najednou cizí děti a lidi.
    Přeji vám, aby zítřek byl lepší. Ráno vykročte pravou! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Petruš pěkná reportáž z prvního školního dne, však oni to kluci zvládnou:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Peti, tak ať se klukům mezi novými kamarády líbí ....

    OdpovědětVymazat
  4. To je nevídané a milé, že mají PANA učitele.
    Kéž si F brzy ve školce zvykne. Zažila jsem to a "rvalo" mi to srdce. Když ten mrňousek nechce a musí....

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jsme na stejné lodi. Náš Tomik také dnes absolvoval svůj druhý školní den. Ani nevím, jak to zvládá.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Petí! :-)
    Tak koukám, že to u vás probíhalo stejně, jako minulý rok u nás, kdy mladší Verča nastoupila do školky. Také tam odmítala chodit a neobešlo se to bez slziček. Pak si tam našla největší kamarádku (také Verunku) a už tam s klidem i spí. :-)

    Lukáškovi přeji, aby se mu ve škole líbilo. :-) A tobě přeji také hodně štěstí. :-)
    Ahoj Šárka

    OdpovědětVymazat